123456790.jpg

DIETA KETOGENICZNA

ZDROWA I SKUTECZNA !

DBAJ O SWOJĄ RODZINĘ - DBAJ O ZDROWIE

111.jpg
c.jpg

KONTROLUJ SWOJĄ WAGĘ CIAŁA

NASZYMI NATURALNYMI MIESZANKAMI

bbb.jpg

O NAS


 

Firma ART-PAT Patryk Glina, rozpoczęła działalność w 2016 roku. Po odłączeniu się od amerykańskiej spółki INVESTGLOBALL LLC , nawiązaliśmy współpracę z polską spółką Segura , zostaliśmy dystrybutorem naturalnych produktów pod nazwą ISLAVERDE. Produkty te mogą być wykorzystywane do zastępowania posiłków w celu kontrolowania masy ciała . Firma Segura stosuje unikatową technologię mielenia roślin szczególnie owoców i warzyw bardzo twardych (łupiny kokosa, ziarna kakaowca) w młynie kriogenicznym. Mielenie metodą tradycyjną w wysokiej temperaturze nie przynosi pożądanych rezultatów. W mieleniu w młynie kriogenicznym (niska temperatura - 120) pozwala zmielić twarde owoce do postaci delikatnego proszku. Mielenie w niskiej temperaturze daje możliwość zachowania w 100% wszystkich cennych wartości odżywczych znajdujących w roślinach, czego nie gwarantuje mielenie tradycyjne . Wysoka temperatura powstająca podczas mielenia tradycyjnego, niszczy cenne składniki znajdujące się w roślinach. Ta innowacyjna technologia pozwoliła uzyskać bardzo drobno zmielone mieszanki z których powstały produkty ISLAVERDE. Postać delikatnego proszku powoduje dobrą wchłanialność, a co najważniejsze mieszanki nie mają ŻADNYCH !!! sztucznych dodatków. Jako środek spożywczy z powodzeniem mogą być stosowane jako produkt do kontroli masy ciała.

 

Zachęcamy wszystkich do zakupu i wypróbowania produktów ISLAVERDE
 

Nasze Naturalne Mieszanki z owoców uzyskane Mieleniem kriogenicznym. Jest to proces, w którym surowce roślinne są głęboko zamrożone w podajniku do młyna. W temperaturze – 50 do -60ºC, stają się one bardzo kruche i łatwe do drobnego zmielenia. Temperaturę obniżamy mieszając je z ciekłym azotem o temperaturze -196ºC, który po zmieleniu całkowicie odparowuje do atmosfery. Ciekły azot jest obojętny w procesie mielenia, a wręcz posiada dodatkowe zalety; zapobiega utracie wielu cennych składników tj. flawonoidy, antocyjany, antyutleniaczy i kofeiny, a także zachowuje smak i aromat mielonego produktu. Tradycyjne metody mielenia, poprzez intensywne tarcie, generują ciepło i powodują lokalny wzrost temperatury do 80-90ºC. Tak wysoka temperatura powoduje częściową utratę wielu związków odżywczych czułych na wysokie temperatury. Proces mielenia kriogenicznego jest procesem skomplikowanym co sprawia, że jest unikatowy i mało używany. Technologicznie zaawansowany młyn podłączony jest do instalacji ciekłego azotu i jest wykonany z materiałów wytrzymujących temperatury nawet do -200ºC. Rezultaty mielenia kriogenicznego są nieporównywalnie lepsze od mielenia tradycyjnego, a rozdrobnienie produktu do postaci pudru powoduje 100% wchłanialności do organizmu wszystkich cennych substancji zawartych w surowcach roślinnych, a błonnik nierozpuszczalny zaczyna działać w przewodzie pokarmowym jak błonnik rozpuszczalny. Dzięki zastosowaniu mielenia kriogenicznego powstają unikatowe w pełni naturalne mieszanki roślinne. W ten sposób zyskują Państwo bezpieczny ,wygodny i szybki w przygotowaniu produkt. zastępujący codzienne posiłki przez określoną liczbę dni w odchudzaniu. Wybieramy odpowiedni zestaw do diety Ketogenicznej i stosując się do załączonego dziennego planu diety w prosty sposób przechodzimy efektywny program odchudzania.